Rusti élményút

Magyar történelmi emlékek nyomában Ruston


Rusti élményútunk során hajóutunk Ausztria legkisebb városába a számos magyar történelmi emléket őrző Rustra vezet

Rusti élményútunk során hajóutunk Ausztria legkisebb városába a számos magyar történelmi emléket őrző Rustra vezet, ahol először a tradicionális Alte Schmiede étteremben a Pannon konyha remekeit szolgáljuk fel, majd sétát teszünk az óvárosban. Hangulatos kisvonatunkkal a híres szőlőültetvények mellett haladva, kalandos utazást teszünk Mörbischen át a Drescher Line kikötőjébe, majd onnan vissza hajóval Fertőrákosra.


A program sétahajózással indul Fertőrákosról. Kapitányi ismertető keretében bemutatjuk a Világörökség részét képező Fertő tó történetét, behajózunk a Nemzeti Park területére.
Ruston kikötve, először a Pannon konyha remekeiből kínálunk ízelítőt a tradicionális Alte Schmiede éttermünkben, majd egyéni városnéző séta során megismerkedhetnek a számos magyar történelmi emlékkel büszkélkedő Rust csodás belvárosával. Ezután panorámavonatunkkal kalandos utazást teszünk a tradicionális szőlőültetvényeken át Mörbischre a Drescher Line kikötőjébe, majd félórás sétahajózást követően érkezünk vissza Fertőrákosra.

Foglalja le helyét a legnépszerűbb utunkra előre Tel.: +36 99 355361

Tervezett indulások a szezonban szombatonként.

Programleírás

10.30 Indulás hajóval Fertőrákosról a Drescher Hajókikötőből.
Sétahajózás kb. 1,5 órán keresztül a Magyar és az Osztrák Fertő tavi területen, érintve a B 0 pontot a volt határkövet a tavon. A mörbischi Víziszinpad megtekintése a hajóról. Az út ideje alatt kapitányi ismertetővel. A hajófedélzeten lehetőség van italok, kávé fogyasztására.
12.00 Érkezés Rustra a városi kikötőbe
12.30 Ebéd az "Alte Schmiede" étteremben 5 percre a kikötőtől, közvetlen a városfalnál.
13.30 Városnézés Ruston egyénileg, kérésre biztosítunk magyar nyelven ismertető anyagot.
15.00 Indulás Mörbischre a Drescher Line panorámavonatával az "Alte Schmiede" étterem elöl. Az út során a híres szőlőültetvények és a Fertő tó egyedülálló panorámájának megtekintése a kisvonatról.
15.45 Érkezés Mörbischre a Víziszinpad melletti Drescher kikötőbe
16.00 Indulás hajóval Fertőrákosra , 30 perces sétahajózás.
16.30 Érkezés Fertőrákosra a Drescher kikötőbe.
Időtartama 6 óra


A program tartalmazza

a sétahajóutat Fertőrákosról Rustra
ebédet Ruston az Alte Schmiede étteremben
kisvonat utazást Rustról Mörbischre
a hajóutat Mörbischről vissza a Fertőrákosi kikötőbe

A Pannon konyha remekeit szolgáljuk fel, majd sétát teszünk az óvárosban

A fedélzeten lehetőség van üdítők, kávé, italok vásárlására is. Kérésre hajóinkon étkezést is biztosítunk, egyedi megrendelés alapján. Fűthető, mosdókkal felszerelt és fedett résszel is rendelkező hajóinkon minden évszakban kényelmesen utazhat.
Hajóink alkalmasak a kerékpárszállításra is, amellyel lehetőség nyílik a Fertő-tó körüli kerékpáros túrák sétahajózással való kombinálására.

A hagyományos és közkedvelt hajós programjainkon (Mulatság, Utazás a pusztába, Hajóút ínyenceknek, Käpt'n's Dinner) felül, egyedi elképzelések és összejövetelek megszervezését is szívesen vállaljuk hajóinkon.


Tötse le aktuális árajanlatunkat!