Osztálykirándulások

Fertő-tavi hajókörút során vendégeink a megismerhetik a tó egyedülálló élővilágát, növényvilágának szépségeit, világörökségünk természeti gyöngyszemét.

A Drescher Hajózási Társaság az osztálykirándulások specialistája. A Világörökségünk részét képező Fertő tó csodálatos természeti szépségeit csodálhatják meg a diákok a sétahajózás során. Eljuthatnak Ausztria csodás kis településeire hajóval. Kerékpáros kirándulásokhoz ideális kombinációt kínálunk a Fertő tavon átkelésre. A kerékpárokat ingyen szállítjuk hajóinkon.

Számos különböző kedvezménnyel várjuk osztályközösségek jelentkezését. Kérem tekintsék meg aktuális árlistánkat.Fertő-tavi körút

Fertő-tavi körút során kapitányi ismertető segítségével a diákok megismerhetik a tó egyedülálló élővilágát, növényvilágának szépségeit, világörökségünk természeti gyöngyszemét. A tó magyar szakaszán hajózva, az itt élő több mint 280 madárfaj közül számos egyed megfigyelhető. A halban gazdag, növényekkel, főleg nádassal körülölelt partszakasz csodálatos látványában gyönyörködhetnek a 60 perces körút során. A fedélzeten lehetőség van üdítők, kávé, italok vásárlására is. Kérésre hajóinkon étkezést is biztosítunk, egyedi megrendelés alapján.

ÚJDONSÁG! A sétahajóutjainkon egyedülálló szolgáltatással - biológia tanári ismertetővel - mutatjuk be a Fertő tó természeti csodáit. Az út során a diákok kérdéseket is tehetnek fel a Tanár Úrnak, de a Drescher Hajózási Társaság egész csapat azon fáradozik, hogy kellemessé és élménydússá tegye a kirándulásokat.

Sétahajózás Ausztriába

A kétórás körutunk során bejárjuk a Fertő-tó szinte egész hajózható területét. Áthajózunk az ausztriai szakaszra is, érintve a B "0" pontot, a hajdani vasfüggöny részét, megcsodálhatjuk a Nemzeti Park ausztriai szakaszát, a mörbischi víziszínpadot és számos csodálatos kis, part menti település látképét.

Menetrendszeri hajójárat

Rustra - Mörbischre - Illmitzre

Menetrendszeri hajójáratainkkal átkelhetnek az Ausztriai Mörbischbe, az egyik leghangulatosabb Osztrák településre, a világhírű Seefestspiele helyszínére.
Hajóink 2 óránként közlekednek a Fertőrákos és Mörbisch között. Mörbischről fél óránként indulnak hajójáratok tovább Illmitzbe és vissza. Rustra és Illmitzre naponta kétszer közlekedik direkt hajójárat Fertőrákosról.

Rusti élményút

Rusti élményútunk során hajóutunk Ausztria legkisebb városába a számos magyar történelmi emléket őrző Rustra vezet, ahol először a tradicionális Alte Schmiede étteremben a Pannon konyha remekeit szolgáljuk fel, majd sétát teszünk az óvárosban. Hangulatos kisvonatunkkal a híres szőlőültetvények mellett haladva, kalandos utazást teszünk Mörbischen át a Drescher Line kikötőjébe, majd onnan vissza hajóval Fertőrákosra.

Programleírás

10.30 Indulás hajóval Fertőrákosról a Drescher Hajókikötőből.
Sétahajózás kb. 1,5 órán keresztül a Magyar és az Osztrák Fertő tavi területen, érintve a B 0 pontot a volt határkövet a tavon. A mörbischi Víziszinpad megtekintése a hajóról. Az út ideje alatt kapitányi ismertetővel. A hajófedélzeten lehetőség van italok, kávé fogyasztására.
12.00 Érkezés Rustra a városi kikötőbe
12.30 Ebéd az "Alte Schmiede" étteremben 5 percre a kikötőtől, közvetlen a városfalnál.
13.30 Városnézés Ruston egyénileg, kérésre biztosítunk magyar nyelven ismertető anyagot.
15.00 Indulás Mörbischre a Drescher Line panorámavonatával az "Alte Schmiede" étterem elöl. Az út során a híres szőlőültetvények és a Fertő tó egyedülálló panorámájának megtekintése a kisvonatról.
15.45 Érkezés Mörbischre a Víziszinpad melletti Drescher kikötőbe
16.00 Indulás hajóval Fertőrákosra , 30 perces sétahajózás.
16.30 Érkezés Fertőrákosra a Drescher kikötőbe.

A program tartalmazza:

a sétahajóutat Fertőrákosról Rustra
ebédet Ruston az Alte Schmiede étteremben
kisvonat utazást Rustról Mörbischre
a hajóutat Mörbischről vissza a Fertőrákosi kikötőbe

A fedélzeten lehetőség van üdítők, kávé, italok vásárlására is. Kérésre hajóinkon étkezést is biztosítunk, egyedi megrendelés alapján.
Hajóink alkalmasak a kerékpárszállításra is, amellyel lehetőség nyílik a Fertő-tó körüli kerékpáros túrák sétahajózással való kombinálására.

A hagyományos és közkedvelt hajós programjainkon (Mulatság, Utazás a pusztába, Hajóút ínyenceknek, Käpt'n's Dinner) felül, egyedi elképzelések és összejövetelek megszervezését is szívesen vállaljuk hajóinkon.Tötse le aktuális árajanlatunkat!